Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Csapatmunka határok nélkül - Határ menti és térségi együttműködések a Kárpát-medencében

1137

Csapatmunka határok nélkül - Határ menti és térségi együttműködések a Kárpát-medencében


Az egységesülő Európát még mindig határok szabdalják át. Megszűnnek ugyan a határátkelők, azonban az országok érintkezési térségei más és más fejlődési állapotot mutatnak. Az európai területi politika figyelme már évtizedek óta a jelenség felé fordult és különféle fejlesztési programokkal tettek kísérletet a különbségek csökkentésére. Magyarország 2400km határszakasza hét országgal érintkezik, ebből jelenleg négy tagja az Európai Uniónak. A mi esetünkben a határok menten jelentős számú magyar él, akik sok szálon kívánják az anyaországgal a kapcsolatot tartani. Az előadás arra keres választ, hogy a határ menti együttműködések jelenlegi formái segítik-e ezt a kötődést, valamint létrejön-e a Kárpát-medencében egy új típusú térbeli együttműködés, s ezt milyen eszközökkel ösztönözhetjük.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi Tudományos Est

Dr. Prof. Rechnitzer János (szerző)

54:56

2010. február 10.

Szűr Gábor

2010. május 31.

1137

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/587" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>