Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Szerkezeti játékok - játékos szerkezetek: tésztahidak és más érdekes szerkezetek a hídépítésben

3113

Szerkezeti játékok - játékos szerkezetek: tésztahidak és más érdekes szerkezetek a hídépítésben


A hidak az emberi kapcsolatok meghatározó elemei; a tudás, a technológia határait feszegető, nagyszerű, és eközben szép építmények, amelyek városokat, országokat, néhol földrészeket kapcsolnak össze. Tiszta szerkezetük megcsillantja a lehetőséget: ilyet én is tudnék rajzolni! Az előadásban (felhasználva az egyetemünkön készült tésztahidak építési tapasztalatait) néhány érdekes problémára és azok megoldási lehetőségére irányítjuk rá a figyelmet, megmutatva, hogy a statika törvényei az élet más területein is érvényesek.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem

Szerkezetmechanika, Könnyűszerkezetek

Agárdy Gyula (szerző)

48:44

2010. március 10.

Szűr Gábor

2010. május 31.

3113

4.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/588" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>