You are currently browsing the Videotorium site of the organization Széchenyi István University. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?

296

Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?


A közúti közlekedés biztonságának színvonalát műszaki, gazdasági, társadalmi és más tényezők egyaránt befolyásolják. Az előadás bemutatja a nemzetközi trendeket és Magyarország helyzetét a világ országai között.
A balesetek döntő részéért a közlekedésben résztvevők a felelősek, de a közutak kialakításának is jelentős szerepe van a biztonságban. Az előadás szól az úttervező mérnökök feladatairól; arról, hogy a műszaki, gazdasági, környezeti szempontok mellett hogyan lehet figyelembe venni a közlekedő emberek képességeit és tulajdonságait az úttervezésben.

More Less


Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi Scientific Night, Tudomány Győrben Mindenkinek

Technological sciences

közlekedés, Széchenyi István Egyetem, Széchenyi Tudományos Est

Prof. Csaba Koren (lecturer)

51:48

6 April, 2011

Gábor Szűr

12 May, 2011

296
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/en/embed/2992" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download

Attachment download

ppt_KCs_0406.pdf