Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hogyan gondolkodik a számítógép? – A mesterséges intelligencia világa

1418

Hogyan gondolkodik a számítógép? – A mesterséges intelligencia világa


Az előadás a mesterséges intelligencia területére próbál betekintést nyújtani, olyan konkrét problémákon keresztül, amelyekkel az előadó eddigi pályafutása során találkozott.
Az első rész a mesterséges intelligencia egy klasszikus feladatával, a kétszemélyes logikai játékok programozásával, foglalkozik. A bemutatott megoldás a számítógép nyers számítási erejét használja ki.
A második rész egy ettől eltérő megközelítésről, a gépi tanulásról nyújt ízelítőt. Terítékre kerül egy számjegyfelismerést tanuló mesterséges neurális hálózat, illetve egy filmajánló rendszer, amely sikeresen szerepelt a Netflix Prize versenyben.

több kevesebb


Saját gyűjteményem

Műszaki tudományok, Számítástechnika

junior egyetem, tudomány győrben mindenkinek, számítógép, mesterséges intelligencia

Dr. Takács Gábor (előadó)

36:43

2011. június 8.

Szűr Gábor

2011. augusztus 29.

1418
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/3253" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

tg.pdf