You are currently browsing the Videotorium site of the organization Széchenyi István University. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Virtuális pénz: játék vagy valóság? – A „Gazdálkodj okosan”-tól a „Second Life”-ig

847

Virtuális pénz: játék vagy valóság? – A „Gazdálkodj okosan”-tól a „Second Life”-ig


Mindannyian ismerjük a Gazdálkodj Okosan nevű népszerű társasjátékot. Ahogy ebben a játékban, sok más játékban is egy virtuális kezdőösszeggel gazdálkodhatunk és próbálhatjuk meg gyarapítani képzeletbeli vagyonunkat. A technika rohamos fejlődése lehetővé teszi, hogy ma már virtuális pénzünkkel valós tőzsdei termékekkel játszhassunk, persze ekkor nyereségünk (vagy veszteségünk) is virtuális marad. A pénz megjelenik egyre több online szerepjátékban is, a Second Life-ban például már vállalkozásokat is indíthatunk. A népszerű közösségi portál, a Facebook is bevezetett már virtuális pénzt, amelyet a tagok több, mint 100 alkalmazásban használhatnak. Az előadás azt mutatja be, hol húzódhat a határ a valóságos és a virtuális pénz között.

More Less


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor University, Tudomány Győrben Mindenkinek

Economics

junior egyerem, Széchenyi István Egyetem, virtuális pénz

Dr. Péter Farkas (lecturer)

57:07

4 May, 2011

Gábor Szűr

3 June, 2011

847
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/en/embed/3097" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download

Attachment download

ppt_farkas Péter.pdf