Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Virtuális pénz: játék vagy valóság? – A „Gazdálkodj okosan”-tól a „Second Life”-ig

823

Virtuális pénz: játék vagy valóság? – A „Gazdálkodj okosan”-tól a „Second Life”-ig


Mindannyian ismerjük a Gazdálkodj Okosan nevű népszerű társasjátékot. Ahogy ebben a játékban, sok más játékban is egy virtuális kezdőösszeggel gazdálkodhatunk és próbálhatjuk meg gyarapítani képzeletbeli vagyonunkat. A technika rohamos fejlődése lehetővé teszi, hogy ma már virtuális pénzünkkel valós tőzsdei termékekkel játszhassunk, persze ekkor nyereségünk (vagy veszteségünk) is virtuális marad. A pénz megjelenik egyre több online szerepjátékban is, a Second Life-ban például már vállalkozásokat is indíthatunk. A népszerű közösségi portál, a Facebook is bevezetett már virtuális pénzt, amelyet a tagok több, mint 100 alkalmazásban használhatnak. Az előadás azt mutatja be, hol húzódhat a határ a valóságos és a virtuális pénz között.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem, Tudomány Győrben Mindenkinek

Közgazdaságtan

junior egyerem, Széchenyi István Egyetem, virtuális pénz

Dr. Farkas Péter (előadó)

57:07

2011. május 4.

Szűr Gábor

2011. június 3.

823
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/3097" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

ppt_farkas Péter.pdf