You are currently browsing the Videotorium site of the organization Széchenyi István University. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A Föld bolygónk jövője, avagy a klímánk változása tőlünk függ

1316

A Föld bolygónk jövője, avagy a klímánk változása tőlünk függ


Az előadásban hangsúlyozottan szerepelnek a Földnek, mint különleges bolygónak a sajátosságai. E kivételes adottságok abból a szempontból kerülnek kiemelésre, hogy segítenek magyarázatot adni arra, hogy az oxigénmentes környezetből közel 4,6 milliárd év alatt milyen folyamatok eredményeként alakult ki a jelenlegi klíma. Bemutatásra kerülnek a földtörténeti múlt klímaváltozásai, a folyamat utolsó stádiumában megjelenítve az embert, mint a földi környezet nagy szereppel bíró alakítóját. A jelenkor klímaváltozását előidéző üvegházhatást, mint fizikai tényt bemutatva, megismerkedhetünk az emberiségnek az ezt előidéző szerepével, de ugyanakkor, mint a létét károsító, a földi életre irányuló negatív hatásokkal is. A károsodás mértéke még a napjainkban is befolyásolható, mérsékelhető, azaz a Föld bolygó jövője a kezünkben van. Az előadásban felvázolt éghajlati forgatókönyvek alapján a földi klímára, illetve a káros jelenségek mértékére hangzanak el előrejelzések.

More Less


Tudomány Győrben Mindenkinek, Nyugdíjas Egyetem

Climate change, Climate change impact (Climate change), Climate modelling (Climate change)

Dr. Sándor Cseh (author)

1:21:04

24 February, 2010

Gábor Szűr

31 May, 2010

1316
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/en/embed/594" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>