Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A Föld bolygónk jövője, avagy a klímánk változása tőlünk függ

1314

A Föld bolygónk jövője, avagy a klímánk változása tőlünk függ


Az előadásban hangsúlyozottan szerepelnek a Földnek, mint különleges bolygónak a sajátosságai. E kivételes adottságok abból a szempontból kerülnek kiemelésre, hogy segítenek magyarázatot adni arra, hogy az oxigénmentes környezetből közel 4,6 milliárd év alatt milyen folyamatok eredményeként alakult ki a jelenlegi klíma. Bemutatásra kerülnek a földtörténeti múlt klímaváltozásai, a folyamat utolsó stádiumában megjelenítve az embert, mint a földi környezet nagy szereppel bíró alakítóját. A jelenkor klímaváltozását előidéző üvegházhatást, mint fizikai tényt bemutatva, megismerkedhetünk az emberiségnek az ezt előidéző szerepével, de ugyanakkor, mint a létét károsító, a földi életre irányuló negatív hatásokkal is. A károsodás mértéke még a napjainkban is befolyásolható, mérsékelhető, azaz a Föld bolygó jövője a kezünkben van. Az előadásban felvázolt éghajlati forgatókönyvek alapján a földi klímára, illetve a káros jelenségek mértékére hangzanak el előrejelzések.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Nyugdíjas Egyetem

Klímaváltozás, Klímaváltozás hatása (Klímaváltozás), Klímamodellezés (Klímaváltozás)

Dr. Cseh Sándor (szerző)

1:21:04

2010. február 24.

Szűr Gábor

2010. május 31.

1314
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/594" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>