Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Módszerek, amelyek megváltoztatják a világot - A számítógépes szimuláció és optimalizáció jelentősége

2522

Módszerek, amelyek megváltoztatják a világot - A számítógépes szimuláció és optimalizáció jelentősége


Az előadásban bemutatjuk a Széchenyi István Egyetemen működő, Magyarország legnagyobb ipari matematikai nemzetközi kutatócsoportját.

A kutatás alapját az adja, hogy az ipari, gazdasági élet vezető szereplői a számítógépeket jelentős és egyre nagyobb mértékben bevonják munkájukba komplex folyamatok valósághű szimulációjára, pl. bonyolult, költséges mérések kiváltására, majd a szimulációk alapján optimalizálásra. Mindehhez a mindenkor legkorszerűbb, állandóan változó hardvert, pl. szuperszámítógépeket kell használni, a programok és a mögöttük húzódó matematikai algoritmusok állandó fejlesztésével. Az előadásban a kutatócsoport kutatási és alkalmazási eredményeit mutatjuk be.
 

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi Tudományos Est, Tudomány Győrben Mindenkinek

Számítógéptudomány, Matematika

széchenyi tudományos est, Széchenyi István Egyetem

Dr. Horváth Zoltán (előadó)

59:46

2010. november 10.

Szűr Gábor

2010. december 10.

2522

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/2487" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

Est_HZ_2010_11_10.pdf