Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Égi szín-játék - A szivárvány, a holdudvar, a naplemente és a zöld villanás

2285

Égi szín-játék - A szivárvány, a holdudvar, a naplemente és a zöld villanás


Az égbolton számtalan színes jelenséget figyelhetünk meg. Az ég kékje, a naplemente vöröse, a szivárvány színei mindenki által ismert, gyönyörű jelenségek. A figyelmesebb ember láthat holdudvart vagy holdszivárványt,   de vannak nagyon ritka jelenségek is, mint pl. a napkeltekor jelentkező „zöld villanás”.
Az előadás e jelenségek fizikai hátterét mutatja be rövid elméleti ismertetővel és 2-3 kísérlet segítségével és ritka vagy különösen szép jelenségek felvételeinek bemutatásával.

A figyelmes hallgató egyrészt rácsodálkozhat a természet káprázatos jelenségeire, megértheti ezek okát, és e tudás birtokában maga is könnyebben veszi észre az ég színes látványvilágának ritka eseményeit.


több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem, Tudomány Győrben Mindenkinek

Természettudományok, Csillagászat, Fizika

Junior Egyetem, Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi István Egyetem, fizika, természettudomány, kísérlet

Dr. Horváth András (előadó)

1:07:10

2010. november 10.

Szűr Gábor

2011. január 13.

2285

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/2565" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

HA_EgiSzinJatek.pdf