Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Wellness, fittness – Hitek és tévhitek az egészséges életmódról

833

Wellness, fittness – Hitek és tévhitek az egészséges életmódról


A civilizáció - számos előnye mellett - súlyos problémák elé állította az emberiséget. Míg genetikai állományunk sok ezer éve kialakult és lényegében változatlan, környezetünk és az életmód alapvetően megváltozott, különösen az utóbbi 100 évben. A mozgás hiánya és az immár könnyen megszerezhető táplálék túlzott fogyasztása miatt túlsúlyos nemzedékek alakultak ki. A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy az életmód szoros összefüggést mutat a fittséggel és az egészséggel. A fittség megszerzése és megőrzésének érdekében virágzó iparágak jöttek létre a fejlett társadalmakban, melyek immár komoly gazdasági tényezőt is jelentenek. Az üzleti megfontolások vezette reklám hatására számos tévhit alakult ki, ami károsan befolyásolja az egészségtudatos magatartást.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem, Tudomány Győrben Mindenkinek

Egészség tudományok

wellness, fintness, jUNIor egyetem, Széchenyi István Egyetem

Dr. Zakariás Géza (előadó)

56:19

2011. április 6.

Szűr Gábor

2011. május 12.

833
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/2993" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

ppt_Zakariás Géza.pdf