Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Bűn és bűnhődés – Nyomozás és büntetés a középkorban

1582

Bűn és bűnhődés – Nyomozás és büntetés a középkorban


A bűnüldözés és a bűnök fogalmának megalkotása egyidős az emberiség történetével, minden emberi közösség megfogalmazza az alapvető értékeket és betartatni igyekszik az általa fontosnak ítélt szabályokat.
Az előadás betekintést kíván adni a középkori büntetések és a büntetésvégrehajtás tárgyi részleteibe, a jogi szimbólumok és szokások, valamint az eljárások lefolyásának rendjébe.
A megválaszolandó kérdés: a középkor kegyetlen megtorló büntetései, hogyan hatottak a társadalomra, betöltötték-e szerepüket és mára eltűnve valóban minden elemükben a múlt mozaikdarabjaivá váltak, vagy a tudatunkban rejlő képként hatnak ma is a társadalom bűnökkel kapcsolatos gondolkodására.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem, Tudomány Győrben Mindenkinek

Jogtudomány, Büntetőjog

junior egyetem, nyomozás, büntetés, középkor, Széchenyi István Egyetem

Dr. Barna Attila (előadó)

45:34

2010. szeptember 8.

Szűr Gábor

2011. június 3.

1582
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/3096" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

UNIORBűnBűnhődés.pdf