Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Csillag a Földön - A fúziós energiatermelés érdekességei

2196

Csillag a Földön - A fúziós energiatermelés érdekességei


Könnyű atommagok egyesülésekor (ezt nevezzük nukleáris fúziónak) nagy mennyiségű nukleáris energia szabadul fel. Ez a folyamat a csillagok energiájának forrása is. Az emberiség több mint ötven éve próbálkozik a fúziós energia békés célú hasznosításával. Az eddig felmerült összes technikai nehézség leküzdéséhez mára már rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, így megnyílt a lehetősége az első kísérleti fúziós reaktor megépítésének. Az előadás a fúziós energiatermelés fizikai alapjait mutatja be, és ismerteti a kutatások mai állását is.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi Tudományos Est

Fúziós atomenergia

Berta Miklós (szerző)

1:06:27

2010. március 10.

Szűr Gábor

2010. május 31.

2196

4.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/589" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Csatolmány letöltés

est_Berta_Miklos_2010_03_10.pdf