Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Az Univerzum keletkezése: mit tudunk és mit nem?

3759

Az Univerzum keletkezése: mit tudunk és mit nem?


Szinte mindenkit érdekel, hogyan keletkezett a világ. Az előadás arról szól, mit mondhat erről a kérdésről a tudomány. Néhány vélemény szerint mindent tudunk a Világmindenség keletkezéséről, mások szerint viszont a tudomány teljesen alkalmatlan a távoli múlt eseményeinek felderítésére.

Az igazság e két véglet közt található. Ennek megismeréséhez szólni kell pl. arról, hogyan mérünk távolságot a galaxisok világában, miben segítenek az űrtávcsövek, milyen biztos és bizonytalan pontjai vannak az Univerzumról alkotott elméleteinknek.

Az elméleti érdekességek mellett az előadás esztétikai élményt is kíván nyújtani a modern űrtávcsövek felvételeiből való válogatással.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Nyugdíjas Egyetem

Csillagászat

Dr. Horváth András (szerző)

50:28

2010. február 10.

Szűr Gábor

2010. május 31.

3759

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/593" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Csatolmány letöltés

niverzum-NyugEgy-2010-02-10.pdf